SYSTEM ANALYSIS AND DESIGEN | UGC NET SOLVED PAPER/SMU SOLVED SAMPLE PAPER UGC NET SOLVED PAPER/SMU SOLVED SAMPLE PAPER: SYSTEM ANALYSIS AND DESIGEN
Contact Us:

If You Have Any Problem, Wanna Help, Wanna Write Guest Post, Find Any Error Or Want To Give Us Feedback, Just Feel Free To Contact Us. We Will Reply You Soon.

Name: *


Email: *

Message: *


Skillblogger

LiveZilla Live Help

SYSTEM ANALYSIS AND DESIGEN

Model Question Paper
Subject Code: MC0069
Subject Name: System Analysis and Design
Credits: 4 Marks: 140
Part A (One mark questions)
1. _____ process business transactions such as orders, time cards, payments, and
reservations.
A) Transaction Processing Systems
B) Management Information Systems
C) Decision Support Systems
D) Executive Information Systems
2. _____ use the transaction data to produce information needed by managers to run the
business.
A) Transaction Processing Systems
B) Management Information Systems
C) Decision Support Systems
D) Executive Information Systems
3. _____ capture and reproduce the knowledge of an expert problem solver.
A) Decision Support Systems




B) Management Information Systems
C) Expert systems
D) Executive Information Systems
4. _____ construct the system according to the system designer’s specification.
A) System builders
B) System users
C) System analysts
D) None of the above
5. A _____ is a description of a set of objects that share the same attributes, operations,
relationships, and semantics.
A) Component
B) Interface
C) Node
D) Class
6. A/an _____ is a named property of a class that describes a range of values that instances of
the property may hold.
A) Operation
B) Attribute
C) Responsibility
D) Visibility
7. _____ is a collection of operations that are used to specify a service.
A) Class




B) Interface
C) Node
D) Component
8. _____ is the specification of an asynchronous stimulus communicated between instances.
A) Signal
B) Interface
C) Node
D) Component
9. A/an _____ is a using relationship that states that a change in specification of one thing may
affect another thing that uses it.
A) Association
B) Generalization
C) Dependency
D) Role
10. A/an _____ is a relationship between a general thing (superclass) and a more specific kind
of that thing (subclass).
A) Dependency
B) Generalization
C) Role
D) Association
11. _____ is a connection among things.
A) Dependency




B) Role
C) Association
D) Relationship
12. _____ is a form of aggregation, with strong ownership and coincident lifetime as part of the
whole.
A) Composition
B) Generalization
C) Association
D) Role
13. A _____ is a graphical symbol for rendering constraints or comments attached to an
element or a collection of elements.
A) Note
B) Stereotype
C) Tagged Value
D) Constraint
14. A _____ is an extension of the vocabulary of the UML, allowing you to create new kinds of
building blocks similar to existing ones but specific to your problem.
A) Note
B) Stereotype
C) Tagged Value
D) Constraint
15. _____ is rendered as a name enclosed by guillemots and placed above the name of another
element.




A) Note
B) Stereotype
C) Tagged Value
D) Constraint
16. _____ is rendered as a string enclosed by brackets and placed below the name of another
element.
A) Note
B) Stereotype
C) Tagged Value
D) Constraint
17. A _____ is a collection of subsystems organized to accomplish a purpose and described by
a set of models, possibly from different viewpoints.
A) System
B) Subsystem
C) Model
D) View
18. A _____ is a grouping of elements, of which some constitute a specification of the behavior
offered by the other contained elements.
A) View
B) Subsystem
C) Model
D) System




19. _____ shows a set of components and their relationships.
A) Class diagram
B) Object diagram
C) Component diagram
D) Deployment diagram
20. _____ shows a set of nodes and their relationships.
A) Class diagram
B) Object diagram
C) Component diagram
D) Deployment diagram
21. A _____ is a diagram that shows a set of classes, interfaces, and collaborations and their
relationships.
A) Class diagram
B) Object diagram
C) Component diagram
D) Deployment diagram
22. A/An _____ is a diagram that shows a set of objects and their relationships at a point in
time.
A) Deployment diagram
B) Object diagram
C) Component diagram
D) Class diagram




23. _____ shows a set of use cases and actors and their relationships.
A) Class diagram
B) Object diagram
C) Use Case diagram
D) Deployment diagram
24. _____ is an interaction diagram that emphasizes the time ordering of messages.
A) Class diagram
B) Object diagram
C) Component diagram
D) Sequence diagram
25. _____ is a behavior that comprises a set of messages exchanged among a set of objects
within a context to accomplish a purpose.
A) Interaction
B) Message
C) Link
D) Sequencing
26. _____ is a specification of a communication between objects that conveys information with
the expectation that activity will ensue.
A) Link
B) Message
C) Sequencing
D) Interaction




27. _____ constraint specifies that the instance or link is created during execution of the
enclosing interaction.
A) New
B) Destroyed
C) Transient
D) Sequencing
28. _____ constraint specifies that the instance or link is created during execution of the
enclosing interaction but is destroyed before completion of execution.
A) New
B) Destroyed
C) Transient
D) Sequencing
29. _____ is the specification of a significant occurrence that has a location in time and space.
A) Event
B) Signal
C) Link
D) Sequencing
30. _____ is a kind of event that represents the specification of an asynchronous stimulus
communicated between instances.
A) Call event
B) Signal event
C) Time event




D) Change event
31. _____ is a relationship between two states indicating that an object in the first state will
perform certain actions and enter the second state when a specified event occurs and specified
conditions are satisfied.
A) Transition
B) Transformation
C) Linking
D) Sequencing
32. _____ shows a state machine, emphasizing the flow of control from state to state.
A) Class diagram
B) Object diagram
C) Statechart diagram
D) Sequence diagram
33. _____ is a physical and replaceable part of systems that conforms to and provides the
realization of a set of interfaces.
A) Object
B) Name
C) Class
D) Component
34. _____ distinguishes one component from other.
A) Class
B) Name




C) Attribute
D) Object
35. _____ is the component name prefixed by the name of the package in which that
component lives.
A) Class name
B) Object name
C) Path name
D) Node name
36. _____ is a collection of operations that are used to specify a service of a class or a
component.
A) Path
B) Events
C) Activities
D) Interface
37. _____ is a graphical language for visualizing, specifying, constructing, and documenting the
artifacts of a software intensive system.
A) UML
B) XML
C) HTML
D) SGML
38. _____ is an abstraction of a system treated in order to better understand the system.
A) Class




B) Model
C) Prototype
D) Object
39. A system is decomposed into _____.
A) Modules
B) Classes
C) Sub-systems
D) Components
40. _____ is a projection of a model, which is seen from one perspective or vantage point and
omits entities that are not relevant to this perspective.
A) System
B) Sub-system
C) Component
D) View
Part B (Two mark questions)
41. _____ help various decision makers identify and choose between options or decisions.
A) Transaction Processing Systems
B) Executive Information Systems
C) Decision Support Systems
D) Management Information Systems




42. _____ are tailored to the unique information needs of executives who plan for the business
and assess performance against those plans.
A) Decision Support Systems
B) Management Information Systems
C) Transaction Processing Systems
D) Executive Information Systems
43. A/an _____ is the implementation of a service that can be requested from any object of the
class to affect behavior.
A) Operation
B) Visibility
C) Attribute
D) Responsibility
44. A/an _____ is a contract or an obligation of a class.
A) Attribute
B) Visibility
C) Operation
D) Responsibility
45. A/an _____ is a structural relationship that specifies that objects of one thing are connected
to objects of another.
A) Generalization
B) Role
C) Association




D) Dependency
46. A/an _____ is just the face the class at the near end of the association presents to the class
at the other end of the association.
A) Dependency
B) Role
C) Name
D) Generalization
47. A _____ is an extension of the properties of a UML element, allowing you to create new
information in that element’s specification.
A) Constraint
B) Stereotype
C) Tagged Value
D) Note
48. A _____ is an extension of the semantics of a UML element, allowing you to add new rules
or to modify existing ones.
A) Tagged Value
B) Note
C) Stereotype
D) Constraint
49. A _____ is a semantically closed abstraction of a system, meaning that it represents a
complete and self consistent simplification of reality, created in order to better understand the
system.
A) Diagram




B) View
C) Model
D) System
50. A _____ is a projection into the organization and structure of a system’s model, focused on
one aspect of that system.
A) View
B) Diagram
C) Model
D) Subsystem
51. The UML’s class diagrams are a superset of _____.
A) Object diagram
B) Deployment diagram
C) Entity relationship (E-R) diagrams
D) Component diagram
52. _____ is the process of transforming a model into code through a mapping to an
implementation language.
A) Reverse engineering
B) Front engineering
C) Back engineering
D) Forward engineering
53. _____ is a semantic connection among objects.
A) Sequencing




B) Link
C) Interaction
D) Message
54. A stream of messages forms a _____.
A) Sequence
B) Link
C) Collaboration
D) Interaction
55. _____ event represents the dispatch of an operation.
A) Signal event
B) Time event
C) Call event
D) Change event
56. _____ event represents the passage of time.
A) Change event
B) Signal event
C) Call event
D) Time event
57. _____ interface is realized by a component and _____ interface is used by a component.
A) Export, Import
B) Import, Export




C) Input, Output
D) Output, Input
58. State True or False.
1. A component is physical
2. A component is replaceable
A) 1-True, 2-True
B) 1-True, 2-False
C) 1-False, 2-True
D) 1-False, 2-False
59. A subsystem is both a kind of _____ and _____.
A) Package, Component
B) Package, Classifier
C) Component, Classifier
D) None of the above
60. State True or False.
1. A system is decomposed into a collection of subsystems
2. A subsystems is a grouping of elements
A) 1-False, 2-True
B) 1-True, 2-False
C) 1-True, 2-True
D) 1-False, 2-False




Part C (Four mark questions)
61. Match the following:
Set A Set B
1. Customers a. decision makers
2. Clerical staff b. perform highly skilled and specialized work
3. Technical staff c. perform day-to-day transaction processing
4. Executive managers d. users of information systems
A) 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
B) 1-a, 2-c, 3-b, 4-d
C) 1-b, 2-d, 3-a, 4-b
D) 1-c, 2-a, 3-d, 4-b
62. _____ are technology specialists for information systems.
A) System users
B) System designers
C) Customers
D) Suppliers
63. A/an _____ is a mechanism that describes structural and behavioral features.
A) Object
B) Class
C) Classifier
D) Component




64. Match the following:
Set A Set B
1. Subsystem a. specification of an asynchronous stimulus
communication between instances
2. Use case b. physical element that exists at run time
3. Node c. set of sequence of actions
4. Signal d. grouping of elements
A) 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
B) 1-a, 2-c, 3-b, 4-d
C) 1-b, 2-d, 3-a, 4-b
D) 1-c, 2-a, 3-d, 4-b
65. The idea that one can be built from other objects is called _____.
A) Aggregation
B) Association
C) Multiplicity
D) Dependency
66. Match the following:
Set A Set B
1. Realization a. solid line connecting the same or different
classes
2. Dependency b. solid directed line with a large open arrowhead,
pointing to the parent
3. Generalization c. dashed directed line, directed to the thing being
depended on




4. Association d. dashed directed line with a large open arrowhead
pointing to the classifier that specifies the contract
A) 1-a, 2-c, 3-b, 4-d
B) 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
C) 1-b, 2-d, 3-a, 4-b
D) 1-c, 2-a, 3-d, 4-b
67. _____ specifies a comment, description, or explanation of the element to which it is
attached.
A) Note
B) Stereotype
C) Documentation
D) Constraint
68. A _____ is the graphical presentation of a set of elements, most often rendered as a
connected graph of vertices (things) and arcs (relationships).
A) View
B) System
C) Model
D) Diagram
69. _____ is the process of transforming code into a model through a mapping from a specific
implementation language.
A) Reverse engineering
B) Forward engineering
C) Back engineering




D) Front engineering
70. _____ diagram permits you to model the lifeline of an object.
A) Sequence
B) Collaboration
C) Class
D) Object
71. A _____ is a behavior that specifies the sequences of states an object goes through during
its lifetime in response to events.
A) Time machine
B) State machine
C) Class diagram
D) Object diagram
72. Match the following:
Set A Set B
1. Executable a. specifies source code or data
2. Library b. specifies a database table
3. Table c. specifies a static or dynamic object store
4. File d. specifies a component that may be run on a node
A) 1-b, 2-d, 3-a, 4-b
B) 1-a, 2-c, 3-b, 4-d
C) 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
D) 1-c, 2-a, 3-d, 4-b




73. Match the following:
Set A Set B
1. Collaboration a. specifies exchange of messages among objects
2. Component diagram b. shows the configuration of run time processing
nodes
3. Deployment diagram c. shows a set of components and their
relationships
4. Interaction diagram d. a society of classes, interfaces and other
elements that work together to provide some
cooperative behavior
A) 1-a, 2-c, 3-b, 4-d
B) 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
C) 1-b, 2-d, 3-a, 4-b
D) 1-c, 2-a, 3-d, 4-b
74. Match the following:
Set A Set B
1. Use case view a. encompasses the components that are used to
assemble and release the physical system
2. Design view b. specifies the system’s concurrency and
synchronization mechanisms
3. Process view c. describes the vocabulary of the problem and its
solution
4. Implementation view d. describes the behavior of the system
A) 1-d, 2-c, 3-b, 4-a




B) 1-a, 2-c, 3-b, 4-d
C) 1-b, 2-d, 3-a, 4-b
D) 1-c, 2-a, 3-d, 4-b
75. Match the following:
Set A Set B
1. System a. projection of a model
2. Subsystem b. an abstraction of a system
3. Model c. grouping of elements
4. View d. decomposed into a collection of subsystems
A) 1-a, 2-c, 3-b, 4-d
B) 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
C) 1-b, 2-d, 3-a, 4-b
D) 1-c, 2-a, 3-d, 4-b




Answer Keys
Part - A Part - B Part - C
Q. No. Ans. Key Q. No. Ans. Key Q. No. Ans. Key Q. No. Ans. Key
1 A 21 A 41 C 61 A
2 B 22 B 42 D 62 B
3 C 23 C 43 A 63 C
4 A 24 D 44 D 64 A
5 D 25 A 45 C 65 A
6 B 26 B 46 B 66 B
7 B 27 A 47 C 67 C
8 A 28 C 48 D 68 D
9 C 29 A 49 C 69 A
10 B 30 B 50 A 70 A
11 D 31 A 51 C 71 B
12 A 32 C 52 D 72 C
13 A 33 D 53 B 73 B
14 B 34 B 54 A 74 A
15 B 35 C 55 C 75 B
16 C 36 D 56 D
17 A 37 A 57 A
18 B 38 B 58 A
19 C 39 C 59 B
20 D 40 D 60 C
Like the Post? Share with your Friends:-

Team SB
Posted By: DG Group

Contact Us

Name

Email *

Message *

 

Latest post

Recent Comment

Copyright © . DG-Mission-UGC-NET. All Rights Reserved.
Designed by :-Way2themes